családtag vízum

Magyar állampolgár családtagjának vízuma, C-EGT vízum

A magyar állampolgár harmadik országbeli családtagja az általános szabályokhoz képest kedvezményesen kaphat 90 napot meg nem haladó beutazásra és tartózkodásra jogosító vízumot. Ki minősül családtagnak? A szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi I. törvény értelmében családtagnak minősül: a házastárs; a 21. életévét be nem töltött vagy eltartott gyermek;…